Știri locale pentru Timișoara
TIMIȘOARA ONLINE
Informații despre Timișoara și jud. Timis
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Linkuri utile:
Drumuri renovate cu plasa metalica : Stiri Timis
Ma 24 iun 2008 13:01:37 +0300


Judetul Timis
Stiri Timis : Drumurile Timișului nu sunt de cea mai bună calitate. Ba din contră, chiar și un reprezentant al Companiei Naționale de Drumuri ...

Drumurile Timișului nu sunt de cea mai bună calitate. Ba din contră, chiar și un reprezentant al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi recunoștea ieri că în timișoara drumurile sunt mai proaste decât în restul țării. Și în ceea ce privește repararea lor, acest proces lasă de multe ori de dorit, se derulează pe perioade lungi când încurcă traficul, iar după ce s-au reparat se strică iarăși la scurt timp din cauza traficului greu și a circulației frecvente a autovehiculelor. Ieri, o companie străină, pe numele ei Bekaert a prezentat o soluție de reparare a drumurilor mai rapidă și mai sigură. Aceștia spun că lucrările lor rezistă și peste 10 ani, suportă traficul greu, iar după aceea pot fi refăcute cu aceeași rapiditate, mai mare decât în cazul metodelor tradiționale folosite până acum. Renovarea drumurilor se face prin așternerea unei plase de sârmă din oțel, care face ca drumul să reziste mai mult în timp.

Rezistență de cinci ori mai mare
“Drumurile pot căpăta o rezistență de cinci ori mai mare decât aveau până acum. De la 2-3 ani garanție de cât aveau până acum, se poate oferi o garanție de până la 15 ani. Sistemul acesta de consolidare a drumurilor ține foarte mult seama de condițiile specifice din România. Sistemul a avut mare succes din câte știu în alte țări cu infrastructură învechită cum e în România și care are probleme în straturile profunde ale drumurilor. Plasa metalică care de fapt este baza acestui sistem asigură o mult mai durabilă rezistență a drumului la traficul greu. Ori de fapt asta este marea provocare a drumurilor naționale în momentul de față”, a spus Ștefan Sebastian Szobotka, manager comunicare la CNADR.

Pentru drumuri fisurate, crăpate…
Timpii de reparare s-ar reduce. Conform estimărilor, fiecare kilometru ar putea fi făcut de 20 de ori mai repede decât prin metoda tradițională. Costurile sunt în funcție de drum. Deocamdată nu se știe dacă vor fi mai mici sau mai mari în cazul aplicării acestei metode. “N-are cum să fie mult mai scump. Poate chiar mai ieftin”, a spus Dorin Debuceanu, director general CNADR. Această metodă este bună pentru drumurile vechi fisurate, crăpate, pentru drumurile distruse prin alunecări datorate terasamentului slab, încetinește apariția făgașelor – a asfaltului vălurit. Unul din cele mai importante aspecte este că acest sistem crește capacitatea portantă a oricărei structuri existente. Vor exista și porțiuni experimentale în țară pentru a se testa această metodă. (A.P.)


Sursa : Ziua de Vest


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Drumuri renovate cu plasa metalica : Stiri Timis
Curs valutar:Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.timison.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti